مزاج شناسی افراد دموی
لایه زیرین صفرا لایه ای است که قرمز و شفاف است که به آن دم ( فرد دموی ) گفته می شود و کار آن ساخت عضلات، جگر و قلب است . دمبه معنای خون بوده و گرم و تر است وبرای رساندن غذا و اکسیژن به سلولها است و به افراد صاحب این مزاج ، دموی یا طبع بهاری گفته میشود.
ویژگیهای شخصیتی افراد دموی
افرادی با روابط اجتماعی بالا هستند، طوری که خیلی زود با اطرافیان ارتباط برقرار می کنند و در جمع به شوخی و بذله گویی می پردازند. این افراد را به عنوان «خونگرم» می شناسیم.
دموی ها متعادلند و همه پسند. هوش متعادل، اخلاق متعادل و اگر رعایت کنند بدنی سالم دارند. در هنر، شعر، ادبیات، ورزش و پزشکی استعداد دارند.
بسیار خوش مشرب، شوخ طبع، اهل بگو و بخند و معاشرتی هستند و در دیگران ایجاد نشاط می نمایند. خوش اخلاق، خوشرو و مهربان بوده و به طبیعت علاقمندند. دست و دل باز و ولخرجند.
بیماریهای ناشی از غلبه دم
سرخی چهره و زبان , قرمزی چشم , کسالت , خستگی , خواب آلودگی , چرت زدن , زیاد شدن , خواب , کش آمدن بزاق دهان , گر گرفتگی , سنگینی سر و شقیقه ها , جستن رگهای جهنده , سردرد جلوی پیشانی , سنگینی گوشه خارجی چشمها , سنگینی روی سینه , احساس خفقان , حواس پرتی , کندی ذهن , سستی و کاهلی اعضا
نکاتی برای دموی مزاج ها
عمولاً بیماریهای افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خون به وجود میآید. لذا باید از هوا، محیط، فعالیتها و حالات روانی که موجب افزایش گرما و رطوبت می شوند، مخصوصا هوای مرطوب پرهیز نمایند.
افراد دموی مزاج بیشتر در معرض سکته قرار دارند و باید بیشتر غذاهای سرد و خشک و کم کالری مصرف کنند و از مصرف غذاهای گرم و تر خودداری نمایند. در صورت مصرف خوراکیهای گرم مثل شیرینی جات از مواد و اغذیه سرد به همراه آن استفاده کنند.
غلبه دم به سمت صفرا
اگر غلبه دم به سمت صفرا پیش رود، فرد بیقرار می شود و اگر غلبه دم به سمت بلغم رود، فرد پرخور و پرخواب می گردد.
امروزه که اکثر غذاها سرد یا خشک هستند، اگر فردی دموی مزاج معتدل باشد خیلی خوش شانس است و باید مراقب باشد مزاج اکتسابی دیگری در او غلبه نکند و اجازه ندهد خوراکیهای امروزی طبع خوبش را از وی بگیرد.
رژیم غذایی برای دموی مزاجها
غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو، آب زرشک خیار، مرکبات و ماست و… مصرف کنند
تا حرارت بدن تعدیل شود ، اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینیجات از مواد
و اغذیه سرد استفاده نکنند دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بیقراری، کهیر، سوزش
ادرار، سوزش سر دل، و آفت دهان خواهد شد، معمولاً بیماریهای افراد دموی در
اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خود خون به وجود میآید که حجامت به
عنون مؤثرترین درمان برای دموی مزاجها مطرح است. چون دم گرم و تر است و رژیم
غذایی مناسب برای دمویها رژیم غذایی سرد و خشک است.
- علاقه به ادبیات و موسیقی
- استعداد شاعری
- علاقه به طبیعت
- اهل عشق و محبت
- بلند پرواز
نتیجه
معمولاً بیماریهای افراد دموی به علت کثرت خون و یا اصطلاحاً غلیان (جوشش) خون پیش میآید که حجامت در این افراد میتواند بهترین راه درمان بیماریها، از جمله میگرن و سینوزیت باشد، ضمن اینکه بیشتر افراد دموی معمولاً مشکلات جنسی دارند که باز بهترین درمان برای آنها حجامت و در صورت لزوم تجویز ، ضماد و روغنهای سرد میتواند در درمان آنها مؤثر باشد.